Kinderen literatuur leren lezen

De start van de Nederlandse kinderliteratuur in de 18e eeuw /  Literatuurgeschiedenis

Onze zoon ging bijna naar school en we waren allemaal op bezoek bij de plaatselijke basisschool. Het bezoek bleek een beetje een teleurstelling. We kregen te horen dat de school door Ofsted als "ongepast" was geclassificeerd. Mijn oudste dochter stond op het punt te beginnen en het hoofd vertelde ons dat als we willen dat onze kinderen een goede opleiding krijgen, we ervoor moeten zorgen dat ze op vijfjarige leeftijd beginnen. Ik was een beetje in de war omdat ik altijd geloofde dat hoe jonger het kind begint, hoe gemakkelijker de overgang naar de basisschool zou moeten zijn. De 5-jarige raakte nogal overstuur en ik vroeg haar wat er ging gebeuren. Ze vertelde me dat ze zou proberen om naar school te gaan als ze zeven was, maar dat het niet gemakkelijk zou zijn.

We wisten dat onze zoon of dochter op vijfjarige leeftijd zou moeten beginnen vanwege Ofsted en dat was de enige optie die we hadden. Uiteindelijk gingen we terug naar de plaatselijke basisschool als de beste optie en verhuisden we naar de East End van Londen om met mijn zoon mee te gaan in de nieuwe opwindende omgeving. Het was een verhuizing die veel werk vergde, vergaderingen, examens, rapportkaarten, april-orkanen, foto's van het einde van het schooljaar en foto's van de eerste schooldag. 1 april was een speciale dag!

We hadden een enorm verhuisfeest en mijn dochter had een eigen feest. De liedjes, het eten en de aankleding maakten het feest echt compleet. Het was een geweldige manier om het schooljaar knallend te beginnen!

Dus nu zijn we een gezin van vijf en gaan we naar een plaatselijke basisschool, waar mijn man woont en werkt in verschillende banen, dus ik ben de primaire verdiener en de primaire huisvrouw. Hoewel ik vastbesloten ben dat mijn kinderen een goede opleiding zullen krijgen, besef ik dat geld een grote factor is in het leven van een jong kind en daarom streef ik er elke dag naar om ervoor te zorgen dat ik een goede relatie heb met de school en de ouders van de kinderen . Ik heb gemerkt dat het delen van een kamer met mijn man, naast hem studeren en ook tijd besteden aan huiswerk met hem, me helpen om mijn kinderen een uitstekende basis te geven voor een schitterende toekomst.

Naarmate de kinderen beginnen te leren lezen, leren ze ook proactief te zijn en de educatieve mogelijkheden te zoeken die voor hen beschikbaar zijn. Nu zijn kinderen natuurlijk net kleine sponzen die wachten om alle wijsheid en kennis die de wereld te bieden heeft op te nemen en dus zoeken naar mogelijkheden om te leren, te verkennen, te ontdekken, om alles wat ze weten op hun leesniveau te brengen. Terwijl ze hun woordenschat, reken- en spellingsvaardigheden vergroten, vergroten ze ook hun woordenschat, hun begrip en hun vraag- en ontdekkingsvaardigheden.

Het beste van onze routine is dat we ze nu al op jonge leeftijd kennis laten maken met literatuur en dat ze het leesproces al op jonge leeftijd ervaren. Nu de politieke correctheid uit onze huidige samenleving is verdwenen, stelt het toestaan ​​van kleine kinderen om 'volwassen' materiaal te lezen hen in staat het verschil tussen de werkelijkheid te zien en de nodige stappen te zetten om vooruit te komen.

Als we kinderen literatuur laten lezen, maken we de weg vrij voor een succesvol leven, want als ze opgroeien, zullen ze een succesvolle carrière kunnen hebben en een liefdevolle gezinsomgeving kunnen bieden voor zichzelf en hun kinderen.