Wat zijn de verschillende soorten vroedvrouwen

Verloskundige Rotterdam

Hier zijn verschillende soorten verloskundigen die je tijdens je studie kunt tegenkomen. Leer meer over de rol van de verloskundige die cruciaal is voor je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby. Als je weet wat een verloskundige doet, kun je beter beslissen of het echt iets voor jou is.

Nanny: Dit is een vrouw die zich toelegt op de verzorging van een kind. Zij heeft een speciale band met de moeder of de aanstaande moeder en helpt haar met taken als wassen, maaltijden bereiden, licht huishoudelijk werk, boodschappen doen, de was doen en de kinderverzorging. Deze persoon kan ook de afwas doen, koken en de maaltijden bezorgen. Een nanny zorgt voor de aanstaande moeder en haar kind en assisteert bij alle taken die van een moeder worden verwacht tijdens de zwangerschap. Een nanny kan een paar weken bij de moeder blijven voordat zij naar een ander huis wordt overgeplaatst.

Directe postverpleegkundige: Dit zijn gediplomeerde verpleegkundigen die een vergunning hebben om kinderen onder de 19 jaar, maar niet na 1 jaar, ter wereld te brengen. In deze beginnende postnatale opleiding, vlak na de geboorte van een kind, worden zij speciaal opgeleid om kinderen gedurende de eerste maanden na de bevalling te verzorgen. Zij accepteren geen zuigelingen jonger dan 1 jaar of pasgeborenen jonger dan 2 jaar. Deze professionele nurse practitioners zijn er alleen om de moeder en haar kind te helpen, bij allergieën, verkoudheid en griep. De opleiding van de nannies wordt vaak vervangen door de verpleegstersopleiding van de moeder. Deze vrouwen zijn opgeleid om de verloren band tussen man en vrouw te verzorgen en te herstellen na de geboorte van een kind.

kuddebeheer: Deze dienst wordt verleend door formele bureaus die Zombies, multipl onderzoek enayer of vroedvrouwen in dienst hebben. Zij zijn geregistreerd, opgeleid en ervaren om de zwangerschap, de arbeid en de bevalling van de pasgeborene te beheren. Zij voorzien in de behoeften van de ouders en het kind, aangezien zij alleen voor het kind zorgen. De verzorger wordt vervolgens bevorderd tot de volgende verpleegkundige graad en soms tot het doctoraatsniveau. Deze praktijk om vrouwen aan te moedigen zich te specialiseren in de bevalling van pasgeborenen is grotendeels ingegeven door de vraag van onze kraamverzorgingsindustrie. Sommige autoriteiten zijn van mening dat als de vraag naar arbeidskracht van vrouwen groter is dan het aanbod, dit zou leiden tot de verdringing van arbeidsplaatsen voor vrouwen in de gezondheidszorg. Er zijn nog steeds enkele onwetende artsen en verpleegsters die geloven dat als vrouwen niet gaan werken en jong worden opgeleid, zij niet voor onze kinderen zullen kunnen zorgen.

De gemakkelijkste manier om uw eigen vroedvrouw te worden is om voldoende opgeleid te zijn om te weten waar u zich aan overgeeft. Het is niet nodig en ook niet gevaarlijk om je te verdiepen in het verloskundige dictaat of om jezelf te onderwerpen aan onbekende behandelingen en eisen om een verloskundige te worden die in staat is om jou de allerbeste diensten aan te bieden. U kunt leren over de vele verschillende diensten die u kunt verwachten met verloskundige zorg, zoals:

Voorbereiding op de bevalling

Het is onvermijdelijk dat de voorbereiding op de geboorte van uw kind enige tijd in beslag neemt. Als je van plan bent om vroedvrouw te worden, begint de voorbereiding al voordat je het ziekenhuis hebt verlaten. Hand in hand met de bevallingsvoorlichting is een verzorgende, begripvolle en geduldige houding voor een aanstaande moeder belangrijk. Door je van tevoren goed voor te bereiden, weet je wat je moet eten, wat je moet doen, hoe je je moet bewegen, waar je heen moet enzovoort. U kunt zich op uw bevalling voorbereiden door verschillende verzorgingsartikelen en boeken over zwangerschap te lezen of door een groep deskundigen te zoeken om u te helpen. Je kunt ook weten wat je van je verloskundige kunt verwachten om je vertrouwen te winnen en je gerust te stellen. Het inschakelen van een doula kan ook helpen om de ongemakken van de bevalling te verminderen en je gerust te stellen.

Bevallingsondersteuning en weeëncoaching

De meeste professionele prenatale zorg berust gedeeltelijk op de kennis die vrouwen in de kraamkamer opdoen. Aan de andere kant kan een vrouw die goed geïnformeerd is over haar zwangerschap en haar medische toestand ook haar bevallingservaring verbeteren en een goed resultaat bereiken. Je verloskundige kan je aanraden om de tijd te nemen voor een ontmoeting en een relatie met een opgeleide persoon die weet wat je kunt verwachten in een ziekenhuiszwangerschap en hoe je jezelf kunt ondersteunen tijdens de bevalling. Je verloskundige kan je ook informeren over technieken die je kunnen helpen te ontspannen en de controle over jezelf te nemen tijdens de bevalling. De opgeleide hulp kan je helpen bij het voorbereiden van verschillende ademhalingspatronen en kan je begeleiden bij het bepalen van de beste positie voor de bevalling. De opgeleide hulp kan ook de bloeddruk controleren, een echografie van de baarmoeder maken en de hartslag van de baby onderzoeken.

lees meer: