Wat is zwangerschap

Verloskundigen Dordrecht

Vroedvrouwen zijn opgeleid om een verscheidenheid van gevallen te behandelen. Als de zwangerschap van een vrouw een hoog risico inhoudt, moet onmiddellijk een arts worden geraadpleegd. De situatie kan verergeren naarmate de maanden verstrijken en ze kan het erg moeilijk vinden om om te gaan met alles wat er met haar lichaam gebeurt. Als de zwangerschap geen hoog risico inhoudt, kan ze ontspannen blijven en afwachten. Wanneer het moment daar is, zal ze in een staat van shock, pijn en verwarring verkeren. Hoewel het misschien te moeilijk voor haar is om alles wat er nu gebeurt in zich op te nemen, zal ze eraan gewend raken en het in haar hoofd gaan doornemen. Op die manier zal ze er op lange termijn beter mee om kunnen gaan. Verloskundigen besteden enorm veel tijd aan de voorbereidingen om het nieuwe leven op de wereld te zetten. Alles staat klaar.

Gedeeltelijke of volledige termijn?

Dit is een van de meest gestelde vragen door zwangere vrouwen. Met zeer weinig ingrepen kan een vrouw een normale bevalling hebben met minimaal ongemak. Het is waar dat er bepaalde gevallen zijn waarin een arts moet worden opgeroepen om de baby ter wereld te brengen, maar die houden zich meestal bezig met voldragen zwangerschappen en zwangerschappen met een extreem laag risico.

Ananny

Een meestal incidenteel geval doet zich voor wanneer de vrouw zich niet prettig voelt bij een normale bevalling. Als de baby beweegt, zal de beweging ervan een intense pijn veroorzaken die uiteindelijk zeer ongemakkelijk zal zijn.

Geboortecentra

Meestal zal een verloskundige de zwangere vrouw naar een geboortecentrum sturen. Het centrum zal een obst Betsy, of geboorte vroedvrouw hebben die dicht bij de moeder is. Zij zal de tijd nemen om de moeder op haar gemak te stellen, door verschillende houdingen te gebruiken zodat de vrouw leert welke houding voor haar het beste is. Vroedvrouwen in dergelijke centra helpen vrouwen tijdens het hele geboorteproces. De hulpverlening omvat de eigenlijke tijd waarin de baby geboren wordt en de zorg na de bevalling.

Thuis of in het ziekenhuis?

Geboortecentra of thuisbevallingen vinden plaats als de echtgenoot van de moeder de pijn van het reizen met de baby niet wil doorstaan.

Als de moeder thuis is, kan een vroedvrouw of de vader de baby daar ter wereld brengen. In de meeste gevallen zullen verloskundigen naar het ziekenhuis worden gestuurd om de navelstreng te laten ontknopen. In sommige gevallen zullen de schouders van de baby worden ingepakt, zodat ze handig zijn om te vervoeren. De vader zal bij de baby in huis zijn om het nieuwe leven te ontvangen. Alleen in uitzonderlijke gevallen worden de ouders naar een ziekenhuis gestuurd.

Testkatten en monitoren

Bij normale bevallingen zal de verloskundige een injectiespuit of een handpers gebruiken om de baby ter wereld te brengen. Maar in situaties met een hoog risico zullen artsen verschillende apparaten gebruiken om de moeder voor te bereiden op de bevalling en ook om te zien of de baby het bevalcentrum zal nemen. Dit omvat het gebruik van een kat en dat omvat het gebruik van een digitaal scherm waar een foetale hartmachine de hartslag van de baby kan meten terwijl de moeder heen en weer schuift. Dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat de baby gezond zal zijn.

Lees meer:
Pretecho Dordrecht