Hoe word je zwanger?

Kraamzorg Dordrecht

Wanneer een vrouw besluit een beroep te doen op kraamzorgpraktijken, is de eerste stap meestal het zoeken naar de artsen en vroedvrouwen die de dienst aanbieden. Kraamzorg wordt gedekt door Medicare, maar niet alle werkgevers zijn verplicht deze professionele diensten aan te bieden. Advies over kraamzorg is essentieel om jonge vrouwen te helpen hun opties te kennen. Meer informatie over kraamzorg en wat het inhoudt.

Onvruchtbaarheid het is een van de meest voorkomende redenen voor onvruchtbaarheid bij vrouwen. De oorzaken van onvruchtbaarheid zijn velerlei, en artsen van het menselijk voortplantingssysteem bestempelen de meeste onvruchtbaarheidsproblemen vaak als aandoeningen die gewoonlijk na het dertigste levensjaar worden gezien. Meer dan de helft van de meer dan 6 miljoen geboorten per jaar in de Verenigde Staten worden verondersteld kinderen te zijn. Vrouwen die na hun 35e zwanger worden, lopen volgens onderzoek meer risico op kanker en hartziekten. Elke dag worden in de VS 5.000 baby’s geboren die jonger zijn dan 7 jaar.

Het waarschijnlijke risico van onvruchtbaarheid neemt toe met de leeftijd, tenzij zij voldoende onderwijs hebben genoten en enige tijd voor hun huwelijk een gezonde levensstijl hebben aangehouden. Volgens de U.S. Centers for Disease Control and Prevention is de kans om op 30-jarige leeftijd op natuurlijke wijze zwanger te worden (waarbij alle fasen van de conceptie worden doorlopen) 1 op 160. Op de leeftijd van 40, dalen de kansen tot ongeveer 1 op 1250. Op de leeftijd van 45, zijn de kansen 1 op 250. Interessant is dat na de leeftijd van 50, de kansen dalen tot ongeveer 1 op 1000. Onvruchtbaarheidsbehandeling is vaak de voorkeursbehandeling om vrouwen te helpen hun kansen op zwangerschap te vergroten. Dit verlaagt de kans om tijdens de zwangerschap te overlijden of te bevallen van een baby met een laag geboortegewicht. Slechts ongeveer 5 procent van de zwangerschappen is levensvatbaar en brengt het risico van een miskraam of vroeggeboorte met zich mee. Prenatale zorg is vaak een belangrijk onderdeel van de zwangerschapszorg vanwege de gezondheid van de baby en de complicaties tijdens de bevalling.