Echografie Technicus

Pretecho Dordrecht

Een electieve echografie heeft altijd een happy end en een gunstig resultaat. Misschien realiseert u zich dit niet, maar in de meeste gevallen is de echoscopist blij dat u een echoscopie wilt laten doen. De echoscopist wil op geen enkele manier vervelend of storend zijn. Zij zijn bezorgd dat de delicate en zeer vroege ongeboren baby niet goed gepositioneerd is voor de echografie.

Terwijl u op uw afspraak wacht, kunt u babyfoto’s van uw ongeboren kind maken. Deze kunnen voor, tijdens en na de echografie worden gemaakt. Als je in het weekend een echo laat maken, plan dan een afspraak, koop een dvd en begin met het maken van foto’s vanaf twee tot drie maanden. Als het mogelijk is, maak je de echografie op het moment dat je menstrueert. Het is veel minder ingrijpend dan een afspraak in een kliniek. Als 30 tot 45 minuten nodig is, probeer dan een afspraak te maken waar ook de lunch bij is inbegrepen.

Sommige vrouwen vinden het comfortabel om de scalpel Major (dezelfde als American Medical Association) te hebben. Bij mijn eerste prenatale echoscopie was de scalpel Major in positie. Dit wees op een normaal, gezond embryo. Laat u niet ontmoedigen als de scalpel Major niet op zijn plaats zit wanneer u bidt. Uw geduld kan worden hersteld als u bereid bent om ten minste 20-30 minuten te wachten. Terwijl u wacht op de scalpel Major, kunt u de echografie controleren op veranderingen in de positie. Een echografie bevestigt of ontkracht een zwangerschap niet.

Laat je niet misleiden door de samenvatting op het bord van de Prins van Vrede. Tijdens haar tweede zwangerschap wilde ik de voortgang van mijn ongeboren baby op het scherm zien. Tot mijn grote ontsteltenis hield ze het meer dan 6 inches langer uit dan de voorspelde uitgerekende datum. Ik was in grote paniek. De technicus die op de hoogte moest zijn van de uitgerekende datum (die ze in onze medische dossiers had gevonden) kon mijn baby niet zien. Het werd bevestigd dat mijn baby haar mondje niet had gesloten. Ik dacht dat ik weer zwanger was!

Mijn vader en moeder waren verrast toen ze de datum van de bevalling van hun baby te horen kregen! En om hun kleintje (ongetwijfeld uitgerekend) op een videoscherm te zien. Ze waren erg opgewonden over de pretecho en waren erg blij met het kleine wondertje dat ze op dit scherm konden zien.

Na afloop van de echografie zijn er bepaalde gegevens die je waarschijnlijk al hebt gekregen van de echografie en de hartslag. Uiteraard geldt: hoe geavanceerder het echogedeelte en hoe duidelijker het beeld van je ongeboren baby, hoe beter. Hier zijn enkele van de kleine klompjes informatie die zwangere vrouwen over hun ongeboren baby krijgen:

Praat in ieder geval met uw arts of echoscopist over een bezoek aan de kliniek. U kunt een compilatie van uw echofoto’s laten maken door uw echo op verschillende tijdstippen te laten maken. Bovendien kunt u een video van uw echo laten maken en een kopie bewaren die u uw kind kunt laten zien als het ouder wordt om te zien hoe het veranderd is. Tot slot: zorg ervoor dat Sebastian het ophoest, zodat je fysiek bewijs hebt van een prenataal echografiebezoek!

Lees meer

Verloskundigenpraktijk

Verloskundigen